Vleesboom.nl
29 November 2015, 00:45:28 *
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Nieuws: Het forum van vleesboom.nl is geactiveerd!
 
   Startpagina   Help Inloggen Registreren  
Pagina's: [1] 2
  Print  
Auteur Topic: grote vleesboom grote baarmoeder  (gelezen 57052 keer)
marian39
Volwaardig lid
***
Berichten: 19


« Gepost op: 16 Maart 2007, 11:31:00 »

Hallo allemaal
Ik ben marian ben nu 39 jaar, bij mij is een vleesboom van 10 centimeter geconstateerd en nog enkele kleintjes. Er werd meteen over baarmoederverwijdering gepraat. Ik heb nog bedenktijd en heb nu een hormonenkuur gekregen. Ik voel me hierdoor iets beter.Mijn klachten begonnen met een erg gewichtsverlies en een erge bloedarmoede. ijzer tekort en B12 tekort. Ik ga toch eens navragen of die nieuwe behandeling ook iets voor mij is.
groetjes marian
Gelogd
M. Klasen
Volwaardig lid
***
Berichten: 17


« Antwoord #1 Gepost op: 16 Maart 2007, 13:05:40 »

Hoi Marian,
We zitten in precies hetzelfde schuitje: een van 10cm en een aantal kleintjes. Ik heb alleen nog helemaal geen behandeling gehad en ben bijna 43 jaar. Hormoonkuur ben ik wat huiverig voor omdat ik ook otosclerose heb, dat is een aandoening aan het gehoor die onder invloed van hormonen kan verergeren. Er is ook een behandeling waarbij je vervroegd in de overgang komt tijdelijk zodat de vleesbomen gaan krimpen, LHRH analogen of zoiets, is dat wat jij nu krijgt? Is er ook over een Myrena spiraal gesproken? Die scheidt ook hormonen af waardoor de vleesbomen wat krimpen, ik heb daar nog weinig mensen (positief) over gehoord. Jij? Het lijkt alsof jij ook weinig klachten hebt, ik heb ook geen of weinig pijn en het bloedverlies is nog te overzien en alleen tijdens de menstruatie. De Bloedarmoede valt nog reuze mee. Omdat de klachten na een embolisatie voor mij erger zullen zijn denk ik dan nu, heb ik besloten het uit te stellen. Bij mij was in een ander ziekenhuis eerst baarmoederverwijdering geadviseerd, dan zou ik een enorm lidteken op mijn buik krijgen, misschien zowel horizontaal als verticaal. Ik ben toen zelf op internet gaan zoeken naar alternatieven. Maar ook embolisatie blijkt een behoorlijk zware ingreep te zijn niet vrij van na-klachten. Het kan zijn dat grote vleesbomen meer na-klachten geven en dat vrouwen die geen kinderen hebben ook meer pijn hebben bij embolisatie, die suggestie wordt gewekt in de verhalen die ik lees op dit forum. Mijn huisarts vind de ingreep in elk geval veel te heftig in verhouding tot mijn klachten.
Het enige waar ik last van heb is een dikkere buik, het voelt niet fijn en ik ben bang dat mensen denken dat ik zwanger ben soms. Gelukkig is het voornamelijk mijn eigen perceptie en heb ik nog geen opmerkingen in die richting gekregen, dus dat zal ook best meevallen.
Hoop weer van je te lezen. Succes met de beslissingen, neem goed de tijd zou ik zeggen, tegen mij is gezegd dat een paar jaar wachten in elk geval geen kwaad kan en dat er misschien helemaal niets hoeft te gebeuren.
Gelogd
JoAnnah
Nieuweling
*
Berichten: 4


« Antwoord #2 Gepost op: 16 Maart 2007, 19:16:18 »

Ben nog maar nét ingeschreven op dit forum en lees meteen een herkenbare titel. Bij mij is vorige week een vergrote baarmoeder (zo'n 12 cm) geconstateerd en minimaal 1 grote en 2 kleine vleesbomen. De arts kon niet mijn hele baarmoeder overzien en ik zou op de wachtlijst komen voor een kijkoperatie. Ik zou nog minimaal 2 cyclussen door moeten maar omdat mijn klachten nu ook tussendoor verergeren ben ik aanstaande donderdag al aan de beurt.
Mijn klachten zijn: ernstige bloedarmoede, moeheid, zwaar gevoel, buikkrampen, maar bovenal veel te heftige menstruaties die elke maand erger zijn. Ik vloei zo ongeveer 8 à 9 dagen heel heftig en nu dan ook tussendoor. De buikkrampen zorgen voor een slechte nachtrust en het niet volhouden van een normale werkdag.
Mijn arts stelt in eerste instantie de Mirenaspiraal voor, die in 75% van de 'gevallen' werkt volgens hem. Maar omdat mijn baarmoeder groter is en de spiraal maar in 1 maat verkrijgbaar is is de kans dat ie bij mij helpt veel kleiner. Tijdens de kijkoperatie zullen we dan ook overleggen of hij het zinvol acht om hem te plaatsen of dat we voor een andere behandeling moeten kiezen.
Ik weet van een vriendin van mij dat de spiraal de eerste 3 maanden zal uitwijzen of het wat voor je is. Zij merkte van de hormoonafgifte niets, maar is hem aan het eind van de 2e maand verloren. Op zichzelf was zij erover te spreken; haar vloeiingen zijn na die korstondige gebruik minder geworden.
Mijn advies is: kijk je klachten niet al te lang aan; ze kunnen heel snel verergeren en het is niet nodig om zo veel pijn en andere klachten te hebben. Bloedarmoede moet je niet onderschatten. Bovendien is het goed behandelbaar. Als ik dit allemaal geweten had was ik een jaar eerder naar de dokter gegaan; dan had ik het voor mezelf veel gemakkelijker gemaakt.
Het verwijderen van de baarmoeder doen ze in deze tijd niet zo snel meer heb ik altijd begrepen. Volgens mijn gynaecoloog zijn er genoeg alternatieven en zou dit de laatste ingreep zijn. Het is heel ingrijpend en je bent in één klap in de overgang. Omdat ik zelf al een paar jaar in de overgang ben (ben pas 44) en ik heel veel gesprekken met vrouwen in de overgang heb gehad weet ik dat dat heel zwaar is. Ik zou er zelf niet graag voor kiezen en eerst de alternatieven onderzoeken.
Ik ben erg zenuwachtig voor de kijkoperatie en ga nog even verder struinen op dit forum voor meer informatie.
« Laatste verandering: 16 Maart 2007, 20:58:04 door JoAnnah » Gelogd
marian39
Volwaardig lid
***
Berichten: 19


« Antwoord #3 Gepost op: 17 Maart 2007, 13:46:52 »

Hoi maria,

Ik zal je het hele verhaal maar vertellen, ik ben begonnen vorig jaar met erg veel gewichtsverlies eerst heb je dat niet door. het begon andere mensen op te vallen, zodat ik het zelf uiteindelijk ook zag. Op een gegeven moment kon ik gewoon s'ochtends'niet meer normaal opstaan. Ik ben toen naar de huisarts geweest, moest bloedtest doen en daar kwam uit dat ik een erge bloedarmoede en eenheel erg tekort aan B12. Uiteindelijk kreeg ik staaltabletten en B12 prikken, maar ik werd maar niet beter. Ik heb er toen bij de huisarts op aangedrongen om mij naar het ziekenhuis te sturen. Het eerst kwam ik bij een internist terecht, die constateerde dat ik iets in mijn onder buik had zitten. Deze heeft mij voor onderzoek naar een gynacoloog gestuurd, hier heb ik een inwendig onderzoek gehad. Hier werd een vleesboom geconstateerd en nog een paar kleintjes. De gynacoloog in groningen had meteen een antwoord klaar, baarmoederverwijdering. Ik heb wat info meegekregen en ben tot het besluit gekomen dat ik dit helemaal niet wil. Ik heb nog een kinderwens nl. Ik heb een hormonenkuur gekregen om tussentijds bloedverlies tegen te gaan, hierdoor voel ik mij iets beter.
Ik krijg ook nog steeds staaltabletten en b12 prikken en ik moet volgende week terug naar de gynacoloog. Daarna weer naar de internist over verdere uitslagen van het bloedonderzoek. Ik val nu in iedergeval niet meer af, ik heb ook bijvoeding nodig en ik ben hiervoor bij een dietist. Ik ben nog lang niet op krachten ik ben ook nog reuma patient en daarom wil ik ook liever geen zware buikoperatie.
Dus ben ik naar alternatieven gaan zoeken en zodoende ben ik op deze site beland. Ik heb nog geen afspraak gemaakt, eerst even de uitslagen afwachten.
groetjest marian
Gelogd
marian39
Volwaardig lid
***
Berichten: 19


« Antwoord #4 Gepost op: 17 Maart 2007, 14:08:18 »

Hoi JoAnnah,

Heel herkenbaar, de moeheid en de pijn en ook een zwaar gevoel.
Je hebt een goede arts, de gynacoloog van mij vond het de beste oplossing om de baarmoeder meteen te verwijderen.
Ik heb ook gehoord dat je hierdoor veel overgangsklachten krijgt, ik wil dit dus ook niet. De tweede oplossing volgens hem was vleesboom verwijdering, maar hierdoor zou ik een zwakke baarmoeder krijgen. Ik heb nog een kinderwens en een zwakke baarmoeder kan bij eventuele zwangerschap scheuren wat een levensbedreigende situatie is. Ik ben dus nu zelf op zoek naar alternatieven.
Ik moet volgende week weer naar de gynacoloog in groningen en in april naar de internist. Dan hoor ik verdere uitslagen van het bloedonderzoek enzo.
Ik wens je veel succes met de kijkoperatie.
Laat maar even weten hoe het verder gaat.
groetjes marian
Gelogd
fransje
Junior
**
Berichten: 5


« Antwoord #5 Gepost op: 28 Maart 2007, 13:03:37 »

Omdat ik al een jaar zwanger probeerde te raken en het maar niet lukte ben ik door mijn huisarts doorverwezen naar de gynacoloog. Ik kreeg een echo en het werd al snel duidelijk dat ik een aantal grote vleesbomen heb , mijn baarmoeder is dus erg vergroot. maar het gekke is dat ik er nooit last van heb gehad. Ik menstrueer gewoon op tijd en mijn menstruaties verlopen normaal . De gynacoloog staat versteld van het feit dat ik nooit last heb gehad van mijn vleesbomen . Wel is mijn buik iets dikker maar zelfs dat was niet als zodanig waardoor ik zou denken dat ik vleesbomen heb .
De gynacoloog heeft eerlijk gezegd dat hij hier niet echt raad mee weet , temeer omdat ik een kinderwens heb ( ik ben 36 )
Ik heb afgelopen maandag een mri -scan gehad en volgens de gynacoloog waren er geen verdere afwijkingen te zien alleen maar een vergrootte baarmoeder met vleesbomen erin . Vrijdag a.s krijg ik een hysterescopie , en volgende week gaan alle gynacologen vergaderen om te kijken wat voor mij de mogelijkheden zijn om van die vleesbomen af te konem zodat mijn kinderwens in vervulling kan gaan . Ik heb bij de fertiliteitsarts een aantal onderzoeken gehad en met mijn vruchtbaarheid is alles dik in orde . Mijn enige probleem is dus die vleesbomen , hopelijk komt de gynacoloog met een bevredigende oplossing , want alleen al het feit dat ze met het hele team over mij gaan vergaderen doet mij zweten , maakt dat ik mij realiseer dat ik een moeilijk geval ben .
Gelogd
M. Klasen
Volwaardig lid
***
Berichten: 17


« Antwoord #6 Gepost op: 28 Maart 2007, 13:20:35 »

Hoi Fransje,
Eigenlijk zitten we in hetzelfde schuitje, behalve dat ik iets ouder ben en geen kinderwens heb. Mijn huisarts/gynaecoloog vertelde dat soms een hormoonkuur (LHRH analogen of zoiets) wordt gegeven waardoor iemand in de overgang komt waardoor de vleesbomen gaan slinken. Na een half jaar wordt gestopt met die medicijnen waardoor iemand dan weer makkelijker zwanger kan worden. Ik doe voorlopig niets omdat de klachten meevallen.
Wat goed dat er een heel team zich over jou gaat buigen, dan zal het vast goed komen allemaal. Heel veel succes en blijf positief denken! Sterkte vrijdag.
Gelogd
Dianne
Junior
**
Berichten: 5


« Antwoord #7 Gepost op: 31 Maart 2007, 18:12:41 »

Hoi Fransje,

Ook ik ben inmiddels in de fase terecht gekomen van het zwanger willen worden. Heb zelf een groot aantal vleesbomen. We zijn nog niet zo lang bezig maar mij is wel altijd gezegd dat het zwanger worden moeilijker zal gaan.
Ik ben erg benieuwd naar wat de artsen besluiten over je. Ik zou het graag willen weten (omdat ik het zelf misschien nodig ga hebben?). Ik hoop dat je het wilt delen.

Groetjes Dianne
Gelogd
marian39
Volwaardig lid
***
Berichten: 19


« Antwoord #8 Gepost op: 5 April 2007, 13:06:08 »

Hoi fransje

Ik zit eigenlijk met hetzelfde, ik wil ook nog zwanger worden. Ik heb een afspraak in tilburg gemaakt voor een tweede mening.
In groningen dacht men nl over een baarmoederverwijdering, ik ben hiervan geschrokken. Ik hoop dan ook dat ik voor embolisatie in aanmerking kom.
Ik ben benieuwd hoe het bij jou verder gaat.
groetjes marian
Gelogd
fransje
Junior
**
Berichten: 5


« Antwoord #9 Gepost op: 7 April 2007, 12:20:17 »

Hoi dianne

Natuurlijk wil ik de uitslag met je delen . Ik heb op 1 mei weer een afspraak bij de gynacoloog en dan hoor ik wat er gaat gebeuren . Ik vind het wel vervelend dat het vaak 4 weken duurt voordat je weer terecht kan bij de gynacoloog.
De hysterescopie vond ik heel erg pijnlijk , doordat mijn baarmoeder zo vergroot is had hij moeite om in mijn baarmoeder te komen , ook was ik erg nerveus waardoor de gynacoloog zoiets had van we laten het hierbij .
Dat vond ik wel minder , maar op de uitslag van de mri-scan zagen ze dat ik alleen vleesbomen heb en verder geen afwijkingen en dat mijn baarmoeder erg vergroot is .
Dus na 1 mei hoor ik meer , de gynacoloog gaf wel aan dat zwanger raken voor mij nu wellicht niet zal lukken , en dat dat ook het beste is , want stel dat ik nu wel zwanger zou raken dan zou dat vast en zeker uitdraaien op een miskraam.
Nou ik laat na 1 mei wel van mij horen , ik wens je een vrolijk pasen . En laten we positief blijven denken

Veel liefs fransje x
Gelogd
Dianne
Junior
**
Berichten: 5


« Antwoord #10 Gepost op: 10 April 2007, 13:18:08 »

Hoi Fransje,

Bedankt voor je reactie. Dus nog even een paar weekjes wachten en dan weten 'we' meer. Hoop inderdaad ook op goed nieuws voor je en dat het maar gauw 1 mei mag worden. Soms denk ik wel eens wat een gedoe! Al die onderzoeken e.d. Maar goed, naar mijn idee is het hebben van vleesbomen erfelijk belast en dus moeten we er maar mee zien te leven en alle klachten die er zijn, waar mogelijk, te lijf te gaan.
Tot je volgende berichtje.


Groetjes Dianne

Gelogd
Angela24
Nieuweling
*
Berichten: 1


« Antwoord #11 Gepost op: 11 April 2007, 22:54:17 »

[color=blue][/color] Hallo
Ik ben angela en ben 24 jaar oud ik heb ook vleesboom het is ontdekt in het jaar 2004 ik kreeg van de dokter zwangerschap pillen om te slikken na een 1 jaar zeiden ze dat het weg was duz in het jaar 2005 ik ben in die zelfde jar getrouwd, ik ben in december zwanger geraakt ben in april 2006 naar de ziekenhuis geweest toen bleek dat ik miskraamp heb gekregen maar de dokter wisten niet hoe dat kwam ,door de tweede oproeping heb ik te horen gekregen dat ik weer vleesboom heb,ik wist niet wat ik doe moment moest doen.want ze praten veel over dat de baarmoeder wod weggehaald en heb ook een tante die door de vleesboom geen baarmoeder heeft.Maar ik kan nog steeds niet begrijpen hoe en vleesboom kan ontstaan en mijn vraag is als een jonge vrouw vleesboom heeft kunnen zei wel kinderen krijgen ........
Gelogd
fransje
Junior
**
Berichten: 5


« Antwoord #12 Gepost op: 1 Mei 2007, 17:04:33 »

Hoi Dianne ,

Het is vandaag 1 mei en met knikkende knieen kwam ik bij de gyn.
Mijn behandeld gynacologg die was aan het opereren dus helaas kon ik hem niet spreken , ik kwam dus terecht bij de fertiliteitsarts .
Zij wist mij te vertellen dat ik 2 maanden lang een injectie ga krijgen (lucrin) morgen krijg ik mijn eerste en 2 juni krijg ik mijn 2e.
Omdat het bij mij om een kinderwens gaat willen ze niet gaan emboliseren , ik zal dus een grote buikoperatie krijgen .
Maar op al mijn 1001 vragen had zij ook niet echt een antwoord. Het enige wat ik zou willen weten is dat als ik toch zou kiezen voor een embolistaie , als ik dan toch nog zwanger kan worden , zoja ! dan ga ik denk ik niet tekenen voor die grote buikoperatie .

Helaas kan ik pas 30 mei terecht bij mijn behandelend gyn  >:(en dan zal ik met een enorme vragenlijst tegenover hem gaan zitten
De komende 2 maanden zal ik dus lucrin in mijn lichaam hebben , en hopelijk zullen de vleesbomen behoorlijk gaan slinken .
Nou ik hou jullie op de hoogte .

Btw hoe gaat het verder met jou Verbaasd??

Veel liefs van fransje
Gelogd
Dianne
Junior
**
Berichten: 5


« Antwoord #13 Gepost op: 2 Mei 2007, 08:00:00 »

Hoi Fransje,

Dank voor je verslagje. En wie weet gaan die injecties werken. Ik ben erg benieuwd. Dus ivm kinderwens doen ze liever dus geen embolisatie? Toch teveel risico? En wat houdt een buikoperatie dan in? Ja, ik heb dus net zoveel vragen als jij.
Zodra ik zelf weer wat helderheid kan geven over hoe het bij mij gaat (heb binnenkort weer een afspraak) dan laat ik het weten.

Groetjes Dianne

p.s. zie ook je mailbox
Gelogd
patricia
Nieuweling
*
Berichten: 1


« Antwoord #14 Gepost op: 8 Mei 2007, 21:19:52 »

Hallo ik ben nieuw hier op het forum. Dinsdag 1 mei is via een kijkoperatie mijn baarmoeder verwijderd ivm hevige menstruaties met gevolg bloedarmoede (hb 4.7). Dus geen grote snee in mijn buik maar 4 kleine gaatjes. Het gaat op zich nu best goed, rustig aan maar 't is goed te doen. Gyn. die mij geholpen heeft is gespecialiseerd in het verwijderen van vleesbomen en baarmoeders. Niet in de overgang want de eierstokken zijn blijven zitten en de baarmoedermond is ook blijven zitten. Duur van de operatie 1,5 - 2uur. Dinsdagmorgen om 11.30 uur geholpen en donderdagmorgen om 10.00 uur ontslagen uit het ziekenhuis. Naar omstandigheden gaat het hartstikke goed! Ik zag er zo tegen op maar het is ontzettend meegevallen. Ben 's middags wel erg moe maar het is nu pas een week geleden dus dat is wel logisch. Een aanrader!! Ben overigens 36 jaar en heb 2 kindjes dus het gezinnetje is compleet, dat scheelt natuurlijk altijd in je beslissing.
Gelogd
Pagina's: [1] 2
  Print  
 
Ga naar:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.18 | SMF © 2013, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!